Voetbalschool

Een voetbalschool, waarom?

Naast al het plezier dat voetbal met zich meebrengt voor jongens en meiden, is het belangrijk een goede techniek aan te leren. Binnen de bestaande verenigingen is hiervoor vaak niet voldoende kennis beschikbaar. Zeker niet in de teams buiten de selectieteams.

Wij maken de leerlingen bekend met alle aspecten van het moderne voetbal, waardoor ze zich positiever ontwikkelen als teamsporter en natuurlijk als individuele voetballer. Tijdens de trainingen staan naast de voetbalvaardigheden ook discipline en omgaan met tegenslagen op het programma. Deze vaardigheden komen ook van pas in het dagelijks leven.

Tijdens de reguliere trainingen van het verenigingsvoetbal wordt er vaak te weinig naar individuele voetbalvaardigheden gekeken, waardoor de spelers veel missen. Juist hier zetten wij ons voor in; wij willen leuke en leerzame, maar vooral ook persoonlijke trainingen geven. Wij kijken per persoon  naar de verbeterpunten en passen hierop het trainingsprogramma aan. Hierdoor ontstaat een snelle verbetering in de techniek, die direct met succes kan worden toegepast in de praktijk.

Wij trainen in drie leeftijdscategorieën:
Leeftijdscategorie (1): 5 – 6 jarigen
Leeftijdscategorie (2): 7 – 9 jarigen
Leeftijdscategorie (3): 10 – 13 jarigen

Wie denkt dat techniek niet zo belangrijk, mag even stil staan bij wat Johan Cruijff hierover zei!

Citaat van Johan Cruijff: “de tactiek bepaalt waar de bal moet komen, maar het is de techniek die bepaalt of de bal er komt”.

IMG_9378